Mijn naam is Elle van Drunen en ik ben 18 jaar.

Op 6 jarige leeftijd begon ik met paardrijden, bij de manege van Marja Prinsen in Ammerzoden. Toen ik 10 jaar was kreeg ik mijn eerste huur pony, die ik elke dag mocht verzorgen en rijden.

Op mijn 12e kreeg ik mijn eerste eigen paard, dit was een 6 jarige merrie genaamd Floortje, aangeschaft als recreatie paard. Na een tijdje les gehad te hebben van Myrna van Wijk wilde ik ook graag wedstrijden gaan rijden en hebben we een nieuw paard gekocht genaamd Rakhan Vika, een 12 jarige KWPN ruin van Rohdiamant. Met Rakhan heb ik de beginselen van de dressuur sport geleerd en heb met hem wedstrijden gereden tot en met L2 niveau.

Ondertussen hadden we er nog een nieuw 2,5 jarig paard bij gekregen, genaamd Egina, een merrie van Vivaldi . Toen we haar een tijdje hadden, bleek dat ze veel talent had en zijn we haar gaan trainen voor de merrie keuringen, in samenwerking met hengstenhouderij van Uyterd. Op deze keuringen heeft ze eerst een ster predicaat ontvangen en is ze daarna uiteindelijk een keur merrie geworden.

Samen met mijn vader heb ik haar zadelmak gemaakt en getraind. Toen ze een tijdje gereden werd, hebben we met haar ook de IBOP keuring gereden en heeft ze een  score van 75% behaald.

We hebben van haar ook een veulen gekregen genaamd Indy, een koffie vos kleurige merrie van Bordeaux. Egina is nu opnieuw zwanger van de hengst De Niro.

Omdat ik graag hoger in de wedstrijd sport wilde komen hebben we in 2014 een 7 jarige KWPN ruin aangeschaft van Vivaldi genaamd Cleverboy (roepnaam Charlie). Samen met Charlie rijd ik nu in de Klasse Z1. Met Charlie train ik bij John Tijssen en Petri Bax. Ik hoop eind dit jaar met Charlie Junioren wedstrijden te kunnen gaan starten.

In het nieuwe schooljaar 2015/2016 start ik op het Wellant college in Houten met de opleiding “Paard en Sport” een niveau 4 mbo opleiding.

Ook ben ik begonnen met het trainen opleiden en verkopen van dressuur paarden.

Elle van Drunen