Dressuurpaarden te koop

Geplaatst in: Nieuws | 0

Dressuurpaard te koop

Zo luidt de advertentie.
Maar een paard kopen doet u niet zo maar. Meestal gaat er heel wat aan vooraf voordat u besluit om een paard te kopen. Of nog beter een sportpaard of een dressuur paard. Hier is vaak een flinke investering voor nodig en dan gaat u niet over een nacht ijs.
De uiteindelijke aankoop vergt heel wat planning. Veel mensen volgen hun intuïtie en gevoel als ze een paard willen kopen, zonder naar de feiten te kijken en hun gezond verstand te gebruiken.
Elle van Drunen Sporthorses is gespecialiseerd in de aan en verkoop van sportpaarden. Omdat zij de juiste mensen om haar heen heeft kan zij u goed adviseren, welk dressuurpaard goed bij u past.

tips
De benaming dressuurpaard en sportpaard worden nog al eens door elkaar gebruikt. Ten onrechte eigenlijk. Onder de term sporthorses vallen alle sportpaarden.  En sportpaarden kunnen weer onder verdeeld worden in dressuurpaarden, springpaarden of renpaarden.

Wilt u een sportpaard kopen?

Maak dan een overzicht waar uw nieuwe paard aan moet voldoen. Bepaal uw budget en vraag u af onder welke discipline u wilt gaan rijden. Dit bepaalt uw keuze voor een dressuurpaard, springpaard of renpaard.
Elle van Drunen Sporthorses kan u daarin begeleiden en u helpen met het vinden van het juiste paard.

Als u een sportpaard wilt kopen dan heb ik alvast vijf aankoop tips voor u. Natuurlijk  gelden deze tips ook voor het kopen van een “gewoon” paard.

  • Ga nooit alleen naar een paard kijken maar neem altijd een deskundige mee die kan controleren of het paard wel gezond is.  Uw eigen trainer kan ook goed bepalen of het paard wel geschikt voor u is.
  • Een goede gezondheid is de belangrijkste eis waar een paard aan moet voldoen. Enkele dingen die meteen opvallen en iets over het paard zeggen dat u wilt kopen zijn: Kijk of het paard regelmatig loopt, staat het paard goed op zijn benen, controleer de hoeven en de mond van het paard. Aan de stand van de oren van het paard kunt u ook veel aflezen. Is hij ontspannen of loopt hij met de oren in de nek.
  • Ga niet gelijk zelf op het paard rijden maar laat de eigenaar het paard eerst voorrijden. U kunt dan goed zien wat het paard allemaal kan. Is het een paard wat nog kan doorgroeien of zit hij al aan zijn top.
  • Vraag de eigenaar naar de geschiedenis van het paard en haar rijgedrag. Hoe reageert het paard bijvoorbeeld in het bos of tijdens vervoer. Wat zijn de slechte eigenschappen van het paard?
  • Heeft u het juiste paard gevonden, laat hem dan keuren door een dierenarts. Dan weet u zeker dat het paard helemaal gezond is

 

dressuurpaard kopen

Leren paardrijden

Ook voor paardrijlessen kunt u bij Elle van Drunen Sporthorses terecht.
Omdat wij beschikken over een eigen paardenbak op een afgesloten terrein kunt u bij mij in alle rust en onder mijn begeleiding paardrijlessen volgen tot Z-niveau.
Neem vrijblijvend contact op voor het maken van een afspraak.

Laat een Reactie Achter